Diumenge 18 d’octubre, alguns residents va a anar a conèixer el ramat d’ovella roja andorrana d’en Toti Juanola.

diumenge, 18 / d’octubre / 2020 , Olot

Diumenge 18 d’octubre, alguns residents va a anar a conèixer el ramat d’ovella roja andorrana d’en Toti Juanola.

Diumenge 18 d’octubre, alguns residents va a anar a conèixer el ramat d’ovella roja andorrana d’en Toti Juanola.

Diumenge 18 d’octubre, els residents Laia Llobera, Oscar. S. Aranda, Irene Solà i Gabi Martínez vam a anar a conèixer el ramat d’ovella roja andorrana d’en Toti Juanola. Vam sortir de la seva casa, La Capellera, amb els tres gossos caminant -corrent, més aviat- una breu estona per carretera fins un trencall pronunciat que s’endinsa bosc amunt.

Tot el recorregut va ser d’ascens, acompanyats de 400 ovelles, mentre en Toti ens introduïa a la seva actualitat ramadera, i a la de l’activitat pastoril a les muntanyes. Segons Toti, en molts kilòmetres a la rodona només s'hi dediquen a la cria en ecològic dos pastors. Arribant al Pla Camallera, les ovelles van concentrar-se a un prat i el grup d’excursionistes-pastors (per un dia) vam remuntar uns metres fins a acampar sobre la gespa amb vistes de 360 graus de les valls. En Toti va explicar que allà passa moltíssimes hores, entre d'altres coses llegint i enviant piulades sobre el món ramader i llegint libres com, per exemple, els de la Laia i la Irene, a les qui va demanar que l’autografiessin els exemplars que tenia en propietat.

Després de parlar sobre possibilitats de visibilitzar les acciones ramaderes, per exemple, amb una futura caravana, i d’establir relacions amb l’Asociación Caravana Negra, de la que el Gabi és membre, va haver-hi una animada conversa sobre l’oportunitat o no d’introduir llop a la zona. En Toti és radicalment oposat. A l’Oscar li costava seguir l’accent tan tancat del Toti i es va dedicar a prendre imatges de la jornada. Sopant, va dir que havia estat un dia memorable.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"