Estades temàtiques / Olot

El gir de l’art en l’educació

Del 20 de març de 2023 al 27 de març de 2023

El gir de l’art en l’educació

març 2023

L’aprenentatge artístic és un procés creatiu centrat en el desenvolupament de la creativitat de l’alumne. L’art desafia l’educació en el procés d’aprenentatge. Fins ara, l’educació es centrava en l’èxit del producte més que no pas en el resultat del procés d’aprenentatge. Tanmateix, els aspectes educatius i els artístics es desafien, s’entrellacen i es donen forma mútuament.

El projecte titulat «El gir de l’art en l’educació» està centrat en el procés d’aprenentatge de la creació. En una activitat educativa, com una obra de teatre, una classe o un vídeo, tant els elements educatius com els artístics s’entrellacen per convertir-la en una expressió visual artística com a mitjà de comunicació en el procés d’aprenentatge de la creativitat.

Durant l’estada a la residència, es faran dues activitats/tallers. Durant el primer taller, l’objectiu serà diferenciar diverses accions dins de les belles arts en el procés d’aprenentatge creatiu, de manera que els participants prendran part en l’aprenentatge i l’exploració de diferents mètodes i accions de pintura, que aniran precedits d’exemples i explicacions per part del professor.

La segona activitat consistirà en retratar persones escollides a l’atzar pel pintor i exposar els quadres al final de l’estada a la residència. Tots els models representaran artísticament un ampli ventall de persones diverses on predominaran el rostre i l’expressió.

El procés d’aprenentatge creatiu suposarà sens dubte un gir en l’educació. L’art introduirà la faceta de la creativitat dins del procés d’aprenentatge. En l’educació, ja no hi haurà més instructivisme sinó constructivisme, i l’aprenentatge se centrarà en el procés de creació i no en el resultat de l’aprenentatge. L’educació i l’art són companys indissociables en el camí del coneixement.

Residents

PILAR CATAÑO

PILAR CATAÑO

Pedagoga i professora

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

PILAR CATAÑO

Pedagoga i professora

PILAR CATAÑO

Durant l'estada a la residència vam tenir l'oportunitat de treballar en el nostre projecte amb motivació i entusiasme. Ens sentim molt satisfets d'haver assolit els nostres objectius amb bons resultats. En aquesta ocasió ...

+ info

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"