Estades temàtiques / El gir de l’art en l’educació / Olot

PILAR CATAÑO

Del 20 de març de 2023 al 27 de març de 2023

PILAR CATAÑO
Pedagoga i professora
Madrid

Biografia

Pedagoga i professora, així com dissenyadora i gestora de projectes educatius internacionals. Va obtenir una llicenciatura a la Universitat Valle (Colòmbia) i un màster a la Universitat de Madrid (Espanya). Treballa en educació no formal com a professora experimental des de 1991 i com a gestora de projectes en programes educatius i en programes d’educació intercultural i transnacional des de 1996. Ha dissenyat i desenvolupat programes dirigits a alumnes en risc d’exclusió i marginació social. La seva dedicació a l’activitat educativa l’ha portat a aprofundir en l’àmbit de la innovació aplicant la metodologia aprendre fent (de l’anglès, learning by doing) amb l’ajut de les noves tecnologies aplicades al procés d’aprenentatge i l’ús d’eines digitals creades per i per a aprenents, professors i la comunitat educativa en conjunt. Actualment, està treballant en un assaig sobre l’experiència del projecte educatiu de DEAN (Digital Edition Apprenticeship Network). A més de l’educació, té un gran interès per la literatura, la música, l’escriptura, la lectura i el ioga com a lema de vida que enriqueix l’experiència humana i el treball.

Projecte

L'objectiu durant la residència és, a partir d'una acció educativa com una conferència, vídeo, teatre llegit, poesia, etc., convertir-la en una expressió d'art visual com a forma de comunicació en el procés d'aprenentatge creatiu.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"