Xerrada de Marta Grau sobre els recursos i tècniques que utilitzen els guionistes

divendres, 17 / de maig / 2024 , Andorra

Xerrada de Marta Grau sobre els recursos i tècniques que utilitzen els guionistes

Xerrada de Marta Grau sobre els recursos i tècniques que utilitzen els guionistes

Marta Grau, resident a Faber Andorra, ha apropat l’ofici dels guionistes en una xerrada celebrada aquest dijous a la Biblioteca Pública del Govern, a Andorra la Vella. Amb el títol Com es crea una sèrie: de Shakespeare al serial televisiu actual, Grau ha recorregut els vincles invisibles entre les tradicions dramatúrgiques i literàries i la ficció televisiva que triomfa actualment. A través d’exemples, la cineasta ha demostrat com encara avui s’utilitzen els recursos dramàtics inventats pels grans autors teatrals i literaris per connectar amb el públic.

La xerrada també ha servit per conèixer com treballen els guionistes de sèries de ficció i també de serials diaris de televisió. Marta Grau ha compartit amb el públic andorrà el procés creatiu que s’inicia amb la idea més primerenca, que segueix amb l’escriptura del guió, es trasllada al set de rodatge i edició i acaba amb la projecció per la pantalla de televisió.

La guionista i escriptora Marta Grau encara seguirà uns quants dies més a Andorra per escriure la seva cinquena novel·la La muntanya més alta no és a l’Himàlaia. Grau va arribar a Faber Andorra el passat 27 d’abril i s’hi estarà fins dimarts vinent dia 21 de maig.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"