Trobada de les residents de Resilience a Sant Joan Les Fonts

dissabte, 28 / d’octubre / 2023 , Olot

Trobada de les residents de Resilience a Sant Joan Les Fonts

Trobada de les residents de Resilience a Sant Joan Les Fonts

El dissabte 28 d'octubre, ens vàrem reunir a Can Vila, a Sant Joan Les Fonts, amb membres dels diversos Consells de Poble de la Garrotxa, representants d'equips de govern de diferents municipis de la Garrotxa i també persones que estan en el programa acceleradora IltirHUB de Balkar.Earth. Una trobada per posar la governança de les nostres comunitats al centre, parlar de reptes comuns i de singularitats que ens identifiquen. Carla Güell, sòcia de Resilience Earth i experta en acompanyaments de governança a municipis rurals ens resumeix tot seguit el que vam extreure d'aquesta sessió:

"El procés de sanació i el procés de corresponsabilitat, s’entrellacen donant lloc a la governança. Per la gran majoria de pobles originaris, és impossible delegar la governança. La governança és quelcom intrínsec als processos comunitaris: construeix el relat cultural i és el diàleg permanent que manté la identitat i la pertinença. La pràctica de la governança és el que han d’aprendre a fer les persones per arribar a l’adultesa, i ho han de fer en relació amb la resta. Aquesta és la manera que cadascuna trobi el seu lloc dins la comunitat i de sostenir-la de manera col·lectiva. Delegar la governança, implica que una part de la població no arribarà mai a expressar la seva veu i, per tant, que no assolirà la maduresa.

Cada vegada són més les comunitats que vibren i comparteixen voluntats de generar velles-noves maneres de governança, formes que cada vegada són més comunitàries, descentralitzades i distribuïdes. Formes més sanes, corresponsables i regeneratives d’habitar els nostres cossos, comunitats i bioregions. Formes que s’enmarquen a un paradigma emergent, que part de la comunitat científica anomena l’era de la resiliència. L’emergència de propostes disruptives que són totalment necessàries per poder catalitzar els processos de sanació comunitaris i territorials que ens poden permetre viure, si més no, i de forma humil, un xic més de temps en aquest planeta, i fer-ho en sintonia amb la Natura i l’energia de vida."

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"