Conferència d’Ernesto Barraza

dimarts, 17 / d’octubre / 2023 , Olot

Conferència d’Ernesto Barraza

Conferència d’Ernesto Barraza

El dimarts ha començat amb la conferència d’Ernesto Barraza, dramaturg, director de teatre i professor universitari procedent del Perú. El títol de la seva conferència ha estat: «La batalla inacabada. Bolognesi en Arica: el projecte de nació peruana avui i el fracàs de la Guerra del Pacífic».

El Dr. Barraza, professor a la Universitat Científica del Sud al seu país d’origen, ha parlat de Bolognesi en Arica (2013), del dramaturg peruà Alonso Alegría. Aquesta peça narra la incertesa dels últims dies abans de la Batalla d’Arica, en la Guerra del Pacífic (1789-1882), en la qual el Perú i Bolívia es varen enfrontar a Xile. La conferència planteja una mirada a l’obra d’Alegría com una revisió introspectiva del conflicte bèl·lic, que permet entendre aspectes de la política i el projecte de nació peruana actual, a partir de la conjuntura de finals del segle XIX.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"