Primera sessió de treball dels joves dramaturgs catalans i palestins

divendres, 14 / d’abril / 2023 , Olot

Primera sessió de treball dels joves dramaturgs catalans i palestins

Primera sessió de treball dels joves dramaturgs catalans i palestins

Durant la primera sessió de treball conjunt els 6 residents s'han presentat al grup, han explicat la seva trajectòria com a dramaturgs i han compartit el text que desenvoluparan durant la residència. En aquesta primera presa de contacte hem mirat d'entendre una mica millor els diferents contextos socials, polítics i creatius en què es troben immersos els dramaturgs i hem compartit inquietuds i processos de treball.

Cal destacar la importància històrica de la trobada. Com el dramaturg i traductor Mohamad Bitari ha senyalat és la primera vegada que joves dramaturgs catalans i palestins comparteixen un espai diàleg i de creació; però també és poc freqüent que coincideixin dramaturgs palestins amb realitats ben diferents i a l'hora representatives de la història recent a Palestina: Bashar Murkus que viu a Haifa i té la ciutadania israeliana, Ghasan Naddaf que viu a Ramallah, dins el territori ocupat de Cisjordania, i Rama Haydar, siriana d'origen palestí i que viu fa anys exiliada a Espanya.

Els dramaturgs locals s'han mostrat molt interessats a conèixer més sobre la literatura i la cultura palestines.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"