Les danses tradicionals catalanes i la percepció d'Alena Vodáková

dijous, 24 / de novembre / 2022 , Olot

Les danses tradicionals catalanes i la percepció d'Alena Vodáková

Les danses tradicionals catalanes i la percepció d'Alena Vodáková

La meva residència a Olot va ser breu, però fructífera. He tingut l'oportunitat d'estudiar durant una setmana els dos passions de llarga durada: llengua catalana i dansa. El quart dia de la meva estada he visitat el poble de Marboleny de les Preses, on he conegut el director del Centre local d'Investigació de les Tradicions a la comarca de la Garrotxa. Hem passat gairebé dues hores en una conversa viva discutint el desenvolupament de les danses tradicionals, la percepció de les tradicions dins la societat catalana i les nostres perspectives personals i Comparació entre Catalunya i la República Txeca.

Tot plegat, he reconegut molts punts nous de vista sobre els moviments foclòrics en general. Encara que conec bastant la cultura catalana i els seus balls, he après alguna cosa nova. En primer lloc, la comarca de la Garrotxa, probablement gràcies al seu caràcter muntanyós, és molt rica per a les danses tradicionals, la història oral i la música, que són molt diferents del que he conegut altres comarques catalanes. Per últim, però no menys important, la increïble energia i impuls que la gent dins moviment que tenen per assegurar-se que les seves tradicions es conserven per a les generacions futures. Continua sent una gran inspiració per a mi.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"