Promoure la llengua materna, El kheyer Zidani

dilluns, 8 / de novembre / 2021 , Olot

Promoure la llengua materna, El kheyer Zidani

Promoure la llengua materna, El kheyer Zidani

Soc guionista i director de documentals i estic treballant en el meu nou projecte, que serà un llargmetratge documental. Els algerians tenim una llengua materna, l’amazic, la qual defensem com a llengua oficial d’Algèria juntament amb l’àrab, que és la llengua oficial aquí. Com a cineasta algerià, defenso la nostra llengua materna utilitzant-la i promocionant-la a les meves pel·lícules i narrant històries sobre el poble amazic.

El meu projecte, que és un documental, revela les dificultats que pateixen els joves d’un poble amazic, els quals tenen com a única font de subsistència el tall de la pedra en una pedrera que hi ha al cor del desert d’Algèria. Com a conseqüència de la seva feina, molts d’ells pateixen malalties pulmonars. La pel·lícula tractarà sobre un jove moribund, el seu company de feina —que encara està sa i es nega a deixar la seva feina— i el conductor que subministra les màscares als treballadors voluntàriament.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"