Participació a la 9a edició del postgrau de Vulcanologia (UdG) dels residents experts en vulcanologia

dilluns, 18 / d’octubre / 2021 , Olot

Participació a la 9a edició del postgrau de Vulcanologia (UdG) dels residents experts en vulcanologia

Participació a la 9a edició del postgrau de Vulcanologia (UdG) dels residents experts en vulcanologia

Del 18 al 31 d’octubre arriba a Olot la 9a edició del Curs de Postgrau en Vulcanologia per la Universitat de Girona que organitzen la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i la Fundació UdG: innovació i formació. A més, compta amb la col·laboració de Geociències Barcelona-CSIC, la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior (IAVCEI), el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Diputació de Girona, la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la UdG, l’Ajuntament d’Olot i l’Espai Cràter.

El professorat del postgrau està format pels dos directors del curs, Joan Martí Molist i Adelina Geyer Traver, i altres 5 experts més que són:

Carmen López, directora del Instituto Geográfico Nacional (IGN)

Gerardo Aguirre, professor a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic

Llorenç Planagumà, director de Tosca i assessor en geologia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Bruno Scaillet, professor a l’Institut des Sciences de la Terre a Orleans

Juan Andújar, professor a l’Institut des Sciences de la Terre a Orleans

El curs explicarà el funcionament dels volcans, els riscos associats que comporten i també els seus beneficis. També es repassarà en detall les últimes recerques científiques en el coneixement de les dinàmiques eruptives i els seus efectes, en la predicció i prevenció de les erupcions, en la vigilància dels volcans i en l’aprofitament econòmic.

Per aquesta edició es compta amb la participació de 23 alumnes d’arreu del món provinents de Mèxic, Argentina, Colòmbia, Xile i Espanya. Aquests alumnes combinaran les sessions teòriques a la seu de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot amb la visita a diferents afloraments del camp volcànic gironí, situats a la zona volcànica de la Garrotxa i la zona de la Crosa de Sant Dalmai i Canet d’Adri.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"