Entorns immersius com la Realitat Virtual (VR) i els vídeos 360

dijous, 22 / d’abril / 2021 , Olot

Entorns immersius com la Realitat Virtual (VR) i els vídeos 360

Entorns immersius com la Realitat Virtual (VR) i els vídeos 360

Els entorns immersius com la Realitat Virtual (VR) i els vídeos 360 han deixat de ser part del món de la ciència-ficció per a convertir-se en una realitat. Tots aquests avenços en VR estan arribant en un moment en què les discapacitats i l'accessibilitat també s'estan convertint en temes de conversa freqüents. Aquest és el context en el qual s'inscriuen les proves desenvolupades per la doctoranda Marta Brescia Zapata, membre de l'equip de recerca TransMedia Catalonia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant l'activitat, els participants van tenir l'oportunitat de conèixer els entorns immersius i explorar les possibilitats dels vídeos 360. Durant la sessió s’han introduït conceptes com ara subtítols immersius accessibles, subtitulat creatiu, i s’han mostrat diversos exemples de com es treballen en entorns immersius. Finalment, s’ha realitzat una sessió de debat per analitzar opinions i expectatives d’aquesta nova tipologia de continguts. 

Aquestes proves s'han desenvolupat en el marc de la residència de Faberllull i el projecte TRACTION. TRACTION és un projecte europeu finançat en el marc del programa H2020 i amb grant agreement no. 870610. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"