Taller: “El retrat de premsa. Optimització de recursos tècnics i compositius”

Carles Palacio i Helena Roura | Escola d’Arts i Disseny d’Olot | 18 de maig de 2017

dijous, 18 / de maig / 2017 , Olot

Taller: “El retrat de premsa. Optimització de recursos tècnics i compositius”

Taller: “El retrat de premsa. Optimització de recursos tècnics i compositius”

Carles Palacio i Helena Roura, membres del col·lectiu d’acció periodística SomAtents, han impartit un taller als alumnes de fotografia de l’Escola d’Arts i Disseny d’Olot en el marc de l’estada que estan fent a la residència Faber.

A la primera part, ambdós han presentat la seva feina com a fotoperiodistes dins el col·lectiu SomAtents, i també l’experiència com a fotògrafs en diversos mitjans. A continuació, han parlat del retrat de premsa i dels recursos necessaris per dur-lo a terme i han fet una comparativa entre les dinàmiques de producció dels mitjans de comunicació de masses i les del col·lectiu SomAtents, que treballa amb més marge de temps.

Finalment, han demanat als alumnes que fessin un retrat a una persona del seu entorn. Al cap d’una hora i mitja, i després d’una edició ràpida, s’han comentat un per un els retrats tenint en compte tant criteris formals com de contingut. Els resultats han estat molt interessants.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"