Xerrada: “Periodisme i informacions falses”

INS Castell d’Estela (Amer) | 26 de maig de 2017

divendres, 26 / de maig / 2017 , Olot

Xerrada: “Periodisme i informacions falses”

Xerrada: “Periodisme i informacions falses”

El periodista català Guido Cengiarotti ha fet una xerrada sobre periodisme i informacions falses als alumnes de batxillerat d l’INS Castell d’Estela d’Amer. La xerrada ha començat amb la introducció als joves d’una varietat de conceptes sobre la comunicació, com ara fake newsperiodismeveritat o fets alternatius.

Després hi ha hagut una interacció i debat sobre l’ètica del periodisme i en com el bon periodisme es pot fer malgrat la situació precària dels mitjans i les empreses de la comunicació. També ha introduït la idea que ells no són públic passiu, sinó que poden emetre missatges també a través de les xarxes socials.

Els joves han mostrat molt d’interès en la segona part de la xerrada, que ha consistit a detectar la veracitat de diferents informacions que es poden trobar a Internet, en diferents webs o xarxes socials.

Cengiarotti ha fet una breu introducció a la publicitat i la seva ètica, i el fet que facilitar les dades personals ens fa més vulnerables. Finalment ha animat els joves a ser crítics amb totes les informacions que reben i a asumir-ne la responsabilitat a l’hora de compartir-les.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"