La història de la dansa a ritme de trocks

INS Castell d’Estela | 24 de març de 2017

divendres, 24 / de març / 2017 , Olot

La història de la dansa a ritme de trocks

La història de la dansa a ritme de trocks

Des de divendres passat, dia 24 de març, els alumnes de Batxillerat d’Història i Fonaments de l’Art de l’Institut Castell d’Estela d’Amer ja coneixen els trocks, o els Ballets Trockadero de Montecarlo, una companyia de ballet formada íntegrament per homes que porten a escena els grans ballets de la història de la dansa. Vestits amb tutús i sabates de punta, i dotats d’un gran domini tècnic i molt sentit de l’humor, els trocks els han ajudat a entendre algunes idees fonamentals de la història de la dansa i a desmuntar alguns dels mites o prejudicis sobre el ballet.

Els trocks han estat el punt de partida que Ibis Albizu va utilitzar per fer reflexionar els alumnes sobre el ballet, l’únic estil de dansa que s’ha escampat per tot el món mantenint les mateixes regles i mètodes. El ballet té un origen aristocràtic i en els seus inicis, sobretot en el regnat de Lluís XIV, hi havia una gran relació entre política i dansa, com ho demostra el fet que el rei aprenia dansa per dominar el seu cos abans de dominar el cos de l’estat. Amb aquest taller s’ha comprès que el ballet és un art molt matemàtic, amb el qual es geometritza l’espai i el cos.

L’Ibis va explicar diferents èpoques de la història del ballet, com el Barroc o el Romanticisme o l’època dels grans repertoris dels ballets russos. També va fer reflexionar sobre algunes preguntes que responen a prejudicis sobre el ballet i els alumnes han pogut comprovar d’on provenien. Van veure fragments d’obres dels Trockadero i les seves corresponents versions interpretades per grans ballarines de la història del ballet, com El llac dels signesEl gran pas a quatreLa mort del signe o Paquita, així com fragments de les pel·lícules La passió del rei o Billy Elliot.

Gràcies, Ibis, per transmetre els teus coneixements, i gràcies, Montse Planella, per fer possible aquesta trobada.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"