“Domesticant l’atzar”, xerrada de tres matemàtics a l’INS Garrotxa

INS Garrotxa | 2 de març de 2017

dijous, 2 / de març / 2017 , Olot

“Domesticant l’atzar”, xerrada de tres matemàtics a l’INS Garrotxa

“Domesticant l’atzar”, xerrada de tres matemàtics a l’INS Garrotxa

Aquest matí, els matemàtics Marc MasdeuVincent Delecroix Jean-Philippe Labbé han fet dues xerrades a l’INS Garrotxa. La primera als estudiants de tercer d’ESO (60 alumnes) i la segona a un altre grup de tercer d’ESO i de Batxillerat (83 alumnes).

Sota el títol “Domesticant l’atzar”, els matemàtics, residents a Faber des de dilluns 27 de febrer, han parlat del que vol dir que una sequència de nombres sigui aleatòria, i com de difícil és per als humans de simular el comportament d’alguna cosa tan senzilla com jugar a cara o creu amb una moneda. També han intentat fer veure com podem estudiar fenòmens com ara els passejos aleatoris (“random walks”) i descobrir l’ordre que s’amaga dins l’aparent aleatorietat.

Des de Faber volem agrair a totes les persones que han fet possible aquesta xerrada: a Marc Masdeu, Vincent Delecroix i J-Philippe Labbé, per la seva flexibilitat i disponibilitat, i a Jordi Antiga (director de l’INS Garrotxa) i Assumpta Roig (professora a l’INS Garrotxa), per totes les facilitats que ens posat en l’organització d’aquesta activitat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"