Un dia fent matemàtiques, jornada intensiva

Residència Faber | 24 de febrer de 2018

dissabte, 24 / de febrer / 2018 , Olot

Un dia fent matemàtiques, jornada intensiva

Un dia fent matemàtiques, jornada intensiva

Hem acollit 14 alumnes de diferents instituts d’Olot i Besalú, des de 4t d’ESO fins a 2n de Batxillerat, i els hem proposat set projectes per investigar durant el dia. Els estudiants s’han apuntat al projecte que més els agradava, i han acabat formant quatre grups per treballar-hi.

En el primer grup han experimentat per descobrir què tenen en comú els dibuixos que es poden fer sense aixecar el llapis del paper.

El segon grup s’ha dedicat a estudiar els codis detectors i correctors d’errors, que s’utilitzen avui en dia tant els DVD i BluRay com en les xarxes WiFi.

El tercer grup ha analitzat un joc combinatòric que es pot fer servir per dividir el preu del lloguer d’un pis de tres habitacions diferents entre tres persones de manera que tothom en quedi satisfet.

Finalment, el quart grup ha estudiat com calcular l’àrea d’un polígon dibuixat en una quadrícula, simplement comptant els punts de la quadrícula que hi ha dins del polígon i els que estan a la frontera.

Després de passar tot el dia treballant —excepte una estona per dinar tot prenent el sol a la terrassa—, han preparat uns pòsters per explicar els resultats que han trobat, i que han pogut presentar a la resta de participants.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"