Segona estada de dansa a la Faber

dimecres, 21 / de març / 2018 , Olot , Nació Digital Garrotxa

Segona estada de dansa a la Faber

Segona estada de dansa a la Faber

Del 20 al 28 de març acull un grup de professionals del món de la dansa per a treballar en el projecte conjunt «Léxico»

https://www.naciodigital.cat/garrotxa/noticia/18266/segona/estada/dansa/faber

Del 20 al 28 de març la Residència Faber acollirà un grup de professionals del món de la dansa per a treballar en el projecte conjunt Léxico. Es tracta d’una col·laboració internacional entre artistes de dansa que parlen llengües diferents. A partir d’una barreja d’idees literals i figuratives de Lost o Found (entre llengües i cultures), mitjançant la transmissió del moviment, la reproducció analògica versus la digital, la traducció de llengües; objectes, persones, relacions, sentiments, records.

El grup d’artistes utilitza aquesta idea com a mitjà per crear, transformar i traduir del llenguatge i del moviment; com a acte de buscar comprensió i crear noves perspectives. La idea d’aquest nou projecte es va començar a gestar durant la primera residència de dansa a Faber el 2017, on uns guants dels residents d’aquesta segona estada de dansa es van conèixer.

Els professionals d’aquesta estada de dansa que vindran a Faber provinent d’Espanya, el Brasil, Alemanya, lsarel, Hongria, l’Argentina i el Canadà) són: Daniel Rosado, ballarí i coreògraf; Reinaldo Ribeiro, ballarí; Or Sarfati, músic i artista de nous mitjans de comunicación; Tristan Pérez-Martín, fotògraf i editor de vídeos; Meagan O’Shea, artista de dansa i teatre contemporani; Lior Lazarof, artista de dansa i educadora.

Taller de videodansa aquest dissabte a L’Ideal

D’altra banda, impartit per Meagan O’Shea (artista canadenca, especialitzada en dansa i teatre contemporani) i Tristán Pérez-Martín (fotògraf argentí) tindrà lloc de 10:00 a 14:00 h aquest dissabte, 24 de març, un taller de videodansa a L’Ideal.

Els participants es guien a través d’un mini procés creatiu que reflecteix el projecte Léxico, fent dansa col·lectiva a través de les llengües. Els participants crearan moviment, guions i rodaran un petit taller de ball. Partint del projecte Léxicocrearan dansa en llengües que no entenem. E

l punt de partida és un text en una llengua que no hauran escrit els participants. A partir d’aquest text generaran moviment i crearan una coreografia. També treballaran amb el fotògraf argentí Tristán Pérez-Martín per contemplar la creació d’imatges. Es faran dos grups i cada un compartirà la coreografia amb els altres i decidiran com integrar el text original, el guió gràfic i com rodar el vídeo. Tristán editarà el vídeo per mostrar després als alumnes els seus balls.

Hi poden assistir joves a partir de 15 anys interessats en la dansa i e l vídeo.Les persones interessades heu d’enviar un correu a info@faberllull.cat. Només hi ha 20 places.

 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"