Construint la saviesa col·lectiva

Roxanna Pastor | Residència Faber | 24 d’abril de 2018

dimarts, 24 / d’abril / 2018 , Olot

Construint la saviesa col·lectiva

Construint la saviesa col·lectiva

El 2010, la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) i la Fundació Teràpia del Retrobament d’Espanya, van iniciar un projecte d’investigació i servei denominat Contes de Saviesa per a l’educació, transformació i bon tracte l’objectiu principal és crear espais comunitaris on les persones puguin expressar les seves emocions i experimentar formes resilients d’enfrontar-se als conflictes. Ho fem a través de llibres de contes de saviesa que aborden les emocions humanes bàsiques.

La Residència Faber em va donar l’oportunitat de compartir amb un grup d’agents educatius una història de saviesa sobre el nostre dret a créixer i canviar als nostres propis ritmes i temps. Comencem el taller parlant d’alguns dels llibres de contes tradicionals amb els quals vam créixer, que ens porten al diàleg sobre com aquest tipus d’històries ens porten a creure que els problemes es resolen per art de màgia o per algú més que no som nosaltres mateixos .

Després vam construir normes bàsiques per crear confiança en el nostre grup i poder compartir les nostres emocions. Després d’això, estàvem a punt per escoltar la història amb els nostres cors i ments i després compartir com aquesta història es relacionava amb les nostres pròpies vides com a persones i com a agents educatius. El que va seguir va ser una rica conversa sobre les nostres capacitats per superar obstacles a través de l’autoconeixement, acceptant les nostres possibilitats i dificultats, coneixent els ambients en què vivim, escoltant el nostre desig de canviar, trobant aliats i perseverant en les nostres metes.

Al final tots ens sentim agraïts per l’oportunitat de compartir les nostres emocions i la nostra saviesa i de pensar en com podem usar els llibres de contes com en el nostre treball amb pobles diversos.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"