Els infants d’Olot dibuixen els superherois i superheroïnes que volen per Olot

Anna Peña i Clara Nubiola | Esplai Garbuix i Centre Obert d’Olot | 25 d’abril de 2018

dimecres, 25 / d’abril / 2018 , Olot

Els infants d’Olot dibuixen els superherois i superheroïnes que volen per Olot

Els infants d’Olot dibuixen els superherois i superheroïnes que volen per Olot

La Clara Nubiola i l’Anna Peña de la Fundació El Milà van impartir ahir el taller de benvinguda al projecte Los Cuentos de Ninots a l’Esplai Garbuix i al Centre Obert d’Olot. En total hi havia 30 infants que van deixar anar la imaginació creant els seus propis superherois i superheroïnes per millorar la ciutat d’Olot.

Los Cuentos de Ninots és un projecte educatiu dirigit a la infància que busca fomentar de manera entretinguda la reflexió i l’empoderament de l’infant respecte a les problemàtiques socioambientals que viuen a la ciutat.

A partir de l’essència de Los Ninots –uns superherois ben curiosos-, vam preguntar als nens d’Olot aquelles coses que els agradava de la seva ciutat i el que no els agradava tant. Amb exemples d’ells i nostres els vam convidar a que pensessin i dibuixessin els superherois i superheroïnes que ens ajudarien a millorar el seu entorn.

Ens va sorprendre molt positivament la imaginació dels infants: entre les superheroïnes n’hi havia una que emmagatzemava aigua a l’estómac per repartir a qui en necessités. I entre els superheroïns, hi havia el que complia els desitjos de la ciutadania.

Un cop vam exposar tots els dibuixos dels participants, es va continuar amb la lectura de tres dels personatges del llibre Los Cuentos de Ninots. Els explicàvem que tenen poders inversemblants, com cuidar la lluna o defensar els solars perquè puguem jugar a canvi de tenir molts edificis.

La sorpresa final va ser que la Fundació va regalar a cada un dels nens un llibre amb vint superherois i superheroïnes, així com la descripció del que fan. Avui, la Txell una de les monitores de l’Esplai El Garbuix ens deia: “Merci Anna i Clara! Els nens estaven molt contents. A nosaltres també ens ha agradat moltíssim; després del taller que hem fet després d’elaboració de galetes hem fullejat el llibre amb ells i estaven super emocionats amb Los Ninots! Gràcies a totes dues, ha sigut una gran tarda”.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"