La robòtica ambiental entra a les aules del país

divendres, 18 / de maig / 2018 , Olot , El Punt Avui

La robòtica ambiental entra a les aules del país

La robòtica ambiental entra a les aules del país

El Robolot d’Olot ha estat el marc on s’ha enllestit l’eina que utilitzaran els centres

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/16-educacio/1395630-la-robotica-ambiental-entra-a-les-aules-del-pais.html?cca=1

Resum de la ponència

Les escoles del país tindran a partir del curs vinent una eina, l’EducaCount, desenvolupada al Robolot d’Olot, que els permetrà participar en un projecte per mesurar la qualitat de l’aire. Hi participaran també centres educatius de la resta de l’Estat espanyol i alguns de l’Estat francès. Aquest projecte preveu que els mateixos alumnes construeixin els aparells de mesura dels indicadors de la qualitat de l’aire. Es tracta d’un giny robòtic d’uns 30 euros que mesurarà diversos paràmetres de contaminació atmosfèrica a l’altura del vianant. Els alumnes també seran els encarregats de la seva instal·lació en punts dels respectius municipis que són més susceptibles de tenir aquests tipus de contaminació i de fer el seguiment i gestionar les dades generades. Es tracta, en definitiva, i tal com va explicar un dels seus promotors, Toni Moreno, de recollir dades, compartir-les, tractar-les i interpretar-les “per apoderar l’alumnat com a ciutadà del futur, partícip i actiu, preparat per interpretar un món canviant i altament tecnològic”. El professorat podrà accedir lliurement a aquesta proposta, on es disposarà de materials i recursos en línia al voltant de les especificacions tècniques que calen.

El giny robòtic s’incorporarà a la formació 100 experiments Steam a l’aula. EducaCont s’alinea amb la necessitat del treball transversal de les Steam per fomentar les vocacions cientificotecnològiques a l’aula, objectiu principal del programa Steamcat del servei d’innovació i formació docent d’Ensenyament.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"