Compartint poesia oral i temes en les comunitats kenianes

INS Castell d’Estela (Amer) | 22 maig 2019

dimecres, 22 / de maig / 2019 , Olot

Compartint poesia oral i temes en les comunitats kenianes

Compartint poesia oral i temes en les comunitats kenianes

Arribem a l’escola secundària INS Castell d’Estela a Amer per rebre aplaudiments i aplaudiments dels estudiants. Res era formal i això feia que els estudiants s’expressessin lliurement com si ens coneguessin des de fa anys. Mentre la meva amiga i músic, Monique Mizrahi, tocava la guitarra i parlava molt sobre l’artivisme, vaig presentar poesia oral de la meva comunitat, el poble Abagusii de Kenya. Vaig cantar i vaig recitar cinc poemes orals i els vaig traduir als estudiants. Es van alegrar de poder aprendre coses noves de la poesia oral d’una comunitat molt llunyana a l’oest de Kenya d’un milió de persones. Van fer preguntes sobre la marató a Kenya, sobre Barack Obama, sobre els pares que venien de Kenya, sobre els estudiants als quals ensenyo, sobre l’estat del futbol a Kenya, etc. Les preguntes eren interminables i tot era ple d’emoció, rialles i crits de joia. Vam haver de passar quatre hores per satisfer els estudiants.

Després els estudiants van voler fer-se fotos amb nosaltres. Amb alguns ens vam intercanviar contactes, i d’altres ens volien saludar donant-nos la mà per no deixar-nos anar. Va ser una experiència càlida, que queda gravada en la nostra memòria per molt de temps.

Quan ens en anàvem, els estudiants van suggerir que era una bona idea que ells fossin mentors i intercanviesin idees amb els estudiants de Kenya. També em van demanar per la meva novel·la adolescent, Sabina and the Mystery of the Ogre, una còpia de la qual ja he entregat al seu professor, Miquel Jiménez.

La visita a l’INS Castell d’Estela, l’experiència que vam tenir amb els alumnes i l’hospitalitat dels seus humils professors, és indescriptible, és inoblidable.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"