Estades temàtiques / Serielizados Kick 2024 / Olot

CARLES VELAT

Del 11 de novembre de 2024 al 18 de novembre de 2024

CARLES VELAT
Guionista
Barcelona

Biografia

Carles Velat neix a Barcelona. Estudia realització a l'escola Idep, i posteriorment es especialitza en guió i direcció cinematogràfica al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya. A nivell acadèmic, ha rebut diverses beques per completar els seus estudis, entre les quals destaquen la seva estada a la Casa d'Amèrica per participar i residir a la Residència de Estudiants de Madrid, dins del VI Curs de desenvolupament de projectes cinematogràfics iberoamericans casa d'Amèrica i fundació Carolina. Ha rebut una beca del CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts) per fer un estudi comparatiu entre la posada en escena teatral i cinematogràfica a partir de l'obra d'Ingmar Bergman.

Al 2019, és seleccionat al València Pitch Forum amb el llargmetratge M, actualment a recerca de finançament a la productora Filmax, sota la direcció d'Albert Pintó. Al 2020, és escollit per participar del taller internacional de guió Bolívia Lab amb el llargmetratge Sideral, actualment a la recerca de finançament a FoscaFilms, sota la direcció de Carles Torres. En 2021 és seleccionat a isLABentura amb la sèrie Los Doce, on guanya el premi a Millor Guió i el premi a millor projecte de sèrie, actualment en desenvolupament a Volcano Films, on acaba de rebre una subvenció al desenvolupament del Govern de les Canàries. Al 2022, és seleccionat a DAMA Ajuda amb el llargmetratge Mía & Mía, projecte també seleccionat a la convocatòria del GAC (Guionistes Associats de Catalunya) per a la venda i el desenvolupament del projecte.

Paral·lelament a la seva faceta com a guionista, ha treballat en produccions cinematogràfiques formant part de l'equip de direcció en més de 20 pel·lícules. Algunes són Exodus, de Ridley Scott; The Gunman, de Pierre Morel; Ismael, de Marcelo Piñeyro; El Triat, d'Antonio Chavarrías; El Gran Vázquez, d'Òscar Àibar; Sweet Home, de Rafa Martínez; Orson West, de Fran Ruvira; o Circuit, de Xavier Ribera. A la televisió ha treballat en sèries com Cites, El Gran Nord, Gomorra o el programa Polònia.

Projecte

A Faberllull, treballarà en el guió de la sèrie Parvata, escrit conjuntament amb Marina Rúbies.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"