Estades temàtiques / Serielizados Kick 2024 / Olot

MARINA RÚBIES

Del 11 de novembre de 2024 al 18 de novembre de 2024

MARINA RÚBIES
Guionista
Castellserà

Biografia

Marina Rúbies neix en un petit poble de Lleida, Castellserà, el 1996 (27 anys). Graduada en Periodisme i Comunicació Audiovisual a la Universitat de Lleida amb 15 matrícules d'honor, ha treballat al món de la comunicació en mitjans de premsa escrita, empreses culturals a la província com FiraTàrrega, ECCIT (Escola Catalana de Cinema i Televisió) i actualment en la productora cooperativa Octubre Cinema com a sòcia fundadora. L'any 2021 estudia el Màster en Escriptura del Guió Audiovisual del sindicat de Guionistes de Catalunya (GAC) amb les Universitats de Barcelona i Lleida, on rep una beca a l'excel·lència acadèmica. Ha iniciat els estudis a l'escola de cinema Bande à Part amb el Màster en Direcció cinematogràfica.

El 2022 rep un premi per un reportatge publicat sobre menopausa i climateri amb perspectiva de gènere. A més, és seleccionada al laboratori de guió IsLabentura Canarias amb el projecte Aniagua i guanya el Premi a Millor Guió de Llargmetratge per DAMA + CIIF Market. El 2023, el projecte Aniagua és seleccionat al 6è Fòrum de Projectes del Festival d'Eivissa Ibicine i al XII Taller internacional de guió de BOLIVIA LAB. El 2024, al Conecta LAB de CREA Galícia. Ha rebut tutoritzacions d’Ana Sanz Magallón, Rocío Mesa iJaione Camborda.

Actualment, desenvolupa com a directora el curtmetratge Niña beata i La reina, i el guió del qual va ser seleccionat al Laboratori de Guió del Festival Ull Nu 2023 d'Andorra i tutoritzat per Chema García Ibarra. També és coguionista de Kasa, un projecte de llargmetratge del director Fernando Trullols i desenvolupat per Bastian Films. Imparteix classes de Narrativa en anglès i de Gèneres Televisius a la Universitat de Lleida, on també va impartir Publicitat en anglès. També és directora d'art del curtmetratge El hombre que mató a Terry Gilliam de Joel Munu; realitza anàlisi de guió i ha conduït el pòdcast Territori Creatiu de FiraTàrrega sobre processos creatius a les arts escèniques.

Projecte

A Faberllull, treballarà en el guió de la sèrie Parvata, escrit conjuntament amb Carles Velat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"