Estades individuals / Olot

ALINA BELYAGINA

Del 21 d'octubre de 2024 al 28 d'octubre de 2024

ALINA BELYAGINA
Coreògrafa
Múnic (Alemanya)

Biografia

Alina Belyagina és una intèrpret, coreògrafa i dinamitzadora, que rep el suport de Kulturreferat Munich.

Des del 2019 Belyagina ha presentat el seu treball a festivals nacionals i internacionals, principalment al Want to Dance Taipei, Laos Contemporary Dance Festival, Open Look Festival Saint-Petersburg, Tanzwerkstatt Europa Munich, Euro-Scene Leipzig, International Solo Tanz Theatre Stuttgart, Process/ Talk Tel-Aviv Suzanne Dellal, Soar Festival Kristiansand, Sommerwerft Frankfurt, Arena Festival Erlangen, On Bodies Cyprus i resident a la fundació V-A-C, al Programa de residència de producció. Va coreografiar l'actuació Обiйми en col·laboració amb el dissenyador de so Symphocat i dos ballarins.

La seva creença en el suport col·lectiu i l'intercanvi de recursos és evident en la seva defensa de la comunitat de dansa. El seu treball no només s'endinsa en la fisicalitat del moviment, sinó que també s'involucra amb les maneres inherents en què la dansa genera i comunica coneixement. Aquest enfocament implica una exploració profunda de la intersecció entre els aspectes existencials i de coneixement de la dansa.

Entrellaçant el corporal i el cognitiu, crea un espai per a la dansa que no només és estèticament convincent sinó també intel·lectualment ressonant.

Projecte

La pràctica interdisciplinària d'Alina incorpora els coneixements d'Alexandra Pirici, professora de performance a l'Acadèmia de Belles Arts de Munic (inspiració de la seva investigació sobre moviments i resultats artístics). Durant la guerra a Ucraïna, la seva pràctica artística va canviar per reflectir una sensibilitat postapocalíptica. Va començar a explorar les restes de la destrucció: què sobreviu entre les ruïnes? Com ens comprometem amb aquests vestigis? Pretén crear un paisatge sonor amb els crits d'aus extintes i la presència subtil de plantes extintes de l'àrea local, entrellaçant aquests elements auditius amb la coreografia per evocar una sensació de biodiversitat i resiliència perdudes. L'ús d'Anna Tsing ("Arts de viure en un planeta danyat") de "fantasmes" simbolitza paisatges devastats per l'activitat humana, mentre que els "monstres" representen comunitats interespècies que emergeixen d'aquestes ruïnes.

Aquesta residència serà un viatge a través del moviment i el so, transformant les conseqüències del col·lapse en un ric tapís de narracions i sensacions entrellaçades. En comprometre's amb els ecos del que va ser, convidem el públic a contemplar la fragilitat i la interconnexió de tota la vida, instant a reimaginar el nostre lloc dins del tapís ecològic més ampli.

La investigació durant la residència aportarà la mirada final a l'actuació en solitari "Dance-Noise-Hyperobject" que es presentarà a Munic 2025.
Amb el suport de la beca de dansa Kulturreferat Munich.

Altres suports de residència: DansiT + LKV Trondheim, AlmResidency München.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"