Estades individuals / Olot

ROXANA RÜGNITZ GARABEDIAN

Del 21 d'octubre de 2024 al 28 d'octubre de 2024

ROXANA RÜGNITZ GARABEDIAN
Professora de literatura i crítica teatral
Montevideo (Uruguai)

Biografia

Roxana Rügnitz és una professora de literatura a batxillerat i formació docent. Crítica de Teatre a la premsa escrita, forma part de l'Associació de Crítics de teatre de l'Uruguai.

Ha publicat llibres sobre poesia i, més recentment, la biografia de l'actor uruguaià Julio Calcagno.

Actualment, escriu un llibre sobre Dramatúrgia de dones uruguaianes d’entre finals del segle XX i començaments del XXI per a l’INAE, Institut Nacional d'Arts Escèniques d'Uruguai.

És la co-creadora i editora de la revista Pell Alterna en format virtual i paper (www.pielalternarevista.com). També forma part de l'equip de recerca docent Relido (Xarxa Llatinoamericana d'inclusió docent) integrada per Brasil, Argentina, Xile, Bolívia i Uruguai.

Projecte

El seu objectiu a Faberllull és desenvolupar un treball d'escriptura creativa, de format poètic literari, com a part de la investigació que duu a terme per a un projecte sobre el sorgiment de la dramatúrgia femenina a l'Uruguai de finals del segle XX i començaments del XXI, finançat per l'Institut d'Arts Escèniques.

La ruptura amb l'escriptura formal genera una doble exigència que suposa lligar el documental amb un procés creatiu capaç de despullar-se de procediments freds, per transitar les veus de les involucrades, en diàleg amb qui escriu. És un intent de jugar amb allò que en teatre es coneix com a "autoficció" en un pla no escènic, amb la paraula, les vivències i involucrant-hi termes d'experiència afectiva de qui escriu.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"