Estades individuals / Olot

BELEN PASQUALINI

Del 21 d'octubre de 2024 al 28 d'octubre de 2024

BELEN PASQUALINI
Actriu, música, escriptora i creadora polifacètica
Buenos Aires (Argentina)

Biografia

Belén Pasqualini és una cantautora, actriu i creadora polifacètica, nascuda a Buenos Aires, Argentina. El seu recorregut alterna els escenaris teatrals nacionals i internacionals, la música, la televisió i l'audiovisual. Va guanyar una Beca Fulbright (Nova York, EUA), es va formar a la U.N.A. a Buenos Aires, on va rebre la Llicenciatura en Arts Dramàtiques, i va estudiar amb prestigiosos mestres d'actuació, dramatúrgia, cant, piano, llenguatge musical i dansa.

Ha treballat en grans produccions del teatre comercial argentí i els seus espectacles han fet gires amb més de 500 representacions a diversos punts del planeta. Com a músic, ha editat 3 discos solistes, 2 discos en duo i 1 disc amb un quintet de jazz. Ha creat un espectacle de teatra musical multipremiat que ret homenatge a la seva àvia científica, Christiane Dosne Pasqualini, una reconeguda investigadora de leucèmia a nivell mundial. Actualment, segueix actuant, fent música, escrivint guions i creant de diverses maneres, sempre inquieta, sempre curiosa.

Projecte

Belen Pasqualini destinarà el temps a Faberllull a finalitzar l'escriptura d'un guió cinematogràfic basat en la vida de la seva àvia, Christiane Dosne Pasqualini, investigadora de leucèmia que va néixer el 1920 i va viure fins als 102 anys. Es tracta d'un guió amb producció 100% independent, en què es troba immersa juntament amb dues escriptores col·legues argentines. La pel·lícula explicarà la vida puntual de Christiane i, amb aquesta excusa, també honrarà centenars de dones de la ciència que no han estat prou reconegudes. Un biopic a l'estil de la pel·lícula sobre Marie Curie, que els serveix de referència del projecte.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"