Estades temàtiques / Seminari de traducció de llengües nòrdiques / Olot

ELENA MARTÍ I SEGARRA

Del 10 de juny de 2024 al 14 de juny de 2024

ELENA MARTÍ I SEGARRA
Traductora literària
Castelldefels

Biografia

Elena Martí i Segarra (Barcelona, 1973) és llicenciada en filologia anglesa. Posteriorment, va cursar estudis de doctorat en literatura colonial, i de filologia alemanya i sueca.

L'any 2008 va obtenir el Diploma de Postgrau en Traducció Literària per la Universitat Pompeu Fabra. Es dedica professionalment a la traducció des del 2001, i ha treballat per a diverses editorials, així com per a altres entitats (fundacions, museus i galeries d’art). Ha traduït novel·la i assaig, i sobretot molta literatura infantil i juvenil. A més d'autors contemporanis, també ha traslladat clàssics com ara Hjalmar Söderberg o Tove Jansson.

L’afany de comprendre altres idiomes —altres mons— i fer de pont entre aquelles cultures i la pròpia, l’ha dut a centrar la seva vida en la traducció al català d’obres escrites en anglès, alemany i suec.

Projecte

Participarà en sessions de treball sobre diversos textos del català al suec i al danès i viceversa. També assistirà a xerrades informatives sobre el panorama literari des dels clàssics a la narrativa actual.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"