Estades temàtiques / Seminari de traducció de llengües nòrdiques / Olot

CAROLINA MORENO TENA

Del 10 de juny de 2024 al 14 de juny de 2024

CAROLINA MORENO TENA
Traductora, professora de suec i d'Estudis Literaris
Barcelona

Biografia

Fa més de vint anys que es dedica a la literatura, en concret, a apropar la literatura escandinava i la llengua sueca a tothom qui s’hi vulgui endinsar i això és gràcies a tres passions: la traducció, la docència (a la universitat i l’Escola Oficial d'Idiomes) i l’assaig.

Tradueix del suec i del noruec, tota mena de gèneres i d’autors, clàssics i moderns, per adults i per a infants: les novel·les de Per Petterson, Kerstin Ekman, Linda Boström Knaugård, Ulla-Lena Lundberg, Lena Andersson, Selma Lagerlöf, Karl-Ove Knausgård, Jostein Gaarder, els relats de Gunnhild Øyehaug, la poesia de Tomas Tranströmer i Athena Farrokhzad, el teatre de Strindberg, Ibsen i Bergman, els còmics de Liv Strömquist i els contes del Llop de Sorra i els Mumin entre d’altres.

També fa de llibretera quan en té l'ocasió.

Projecte

Participarà en sessions de treball sobre diversos textos del català al suec i al danès i viceversa. També assistirà a xerrades informatives sobre el panorama literari des dels clàssics a la narrativa actual.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"