Estades temàtiques / Seminari Traductors Irene Solà / Olot

IRENE SOLÀ

Del 15 de maig de 2024 al 19 de maig de 2024

IRENE SOLÀ
Escriptora
Malla

Biografia

Irene Solà (Malla, 1990) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i té un Màster en Literatura, Cinema i Cultura Visual per la Universitat de Sussex. El seu llibre de poemes Bèstia (Galerada, 2012) va rebre el Premi de Poesia Amadeu Oller i ha estat traduït a l’anglès (Shearsman Books, 2017), a l'italià (Italic Pequod, 2020) i al castellà (Bella Varsovia, 2022). La seva primera novel·la, Els dics, va guanyar el Premi Documenta 2017 (L’Altra Editorial 2018) i Canto jo i la muntanya balla va rebre el Premi Llibres Anagrama 2019, s'ha traduït a més de vint-i-cinc llengües i ha estat guardonada amb l’European Union Prize for Literature i els premis Maria Àngels Anglada, Punt de Llibre de Núvol i Cálamo Otra Mirada. Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres (Anagrama, 2023) és la seva última novel·la.

Projecte

Durant el seminari de traductors d’ Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres Irene Solà coneixerà de prop i compartirà temps amb ells i provarà de resoldre els dubtes de les seves traduccions en curs. També els farà partícips del seu procés de recerca i les fonts d'inspiració de la pròpia novel·la. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"