Estades individuals / Andorra

FERRAN JOANMIQUEL PLA

Del 3 de juny de 2024 al 12 de juny de 2024

FERRAN JOANMIQUEL PLA
Dramaturg, director i professor de teatre
Girona

Biografia

Ferran Joanmiquel és dramaturg, director i professor de teatre en diferents àmbits socioeducatius. Ha guanyat diversos premis de dramatúrgia: el Boira de Vic per Riu Gener; el Recull de Blanes per Dinou; el Bartrina de Reus per Blau; el de Calldetenes per Vidres als ulls; l’Inicia’t de Badalona per La filla de Chagall; l’Octubre de València per Tots els colors del blanc, i el Pepe Alba de Sagunt per Dones que parlen. Entre les seves obres estrenades, hi ha Dinou (direcció de Carles Fernández-Giua) i Blau (direcció de Jordi Prat i Coll, sala Beckett). Amb la seva companyia Cos a Cos, ha dirigit Vidres als ulls, La crida, El rey del Gurugú, La filla de Chagall i Cent dies i cent vides (Festival Temporada Alta). També ha dirigit les peces documentals El color de la llum i El·lipsi en el marc del Cicle de teatre Verbatim de La Planeta.

Projecte

Frontera – Projecte d’escriptura teatral

El plantejament inicial és que Frontera sigui un text que parla sobre la relació d’un pare i un fill, dels silencis i neguits que teixeixen una relació familiar, de les expectatives de futur que qualsevol pare, inevitablement, projecta sobre el seu propi fill o filla; de la dificultat d’entendre i acceptar, en definitiva, l’altre tal com és, amb totes les seves ombres.

El text vol ser, alhora, una reflexió al voltant de la mort, de l’instint de superar-la, tema amb el qual, des de fa uns anys, s’especula molt en l’àmbit biotecnològic.

És possible transcendir el dolor i la mort? En un futur proper, la ciència ens permetrà ser tan longeus que vorejarem la immortalitat? Podrem decidir sobre com volem que siguin els nostres fills i filles a través de la manipulació genètica? Aquestes són algunes de les possibilitats que plantegen els teòrics del transhumanisme, que creuen en un canvi radical de paradigma humanista. I aquests són, alhora, alguns dels dilemes ètics que la ciència i la medicina ja ens plantegen actualment i que demanaran, en un futur potser no gaire llunyà, una resposta ètica, política i social.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"