Estades temàtiques / Fibres sensibles: pensar els afectes en la cultura catalana contemporània / Olot

SARAH THOMAS

Del 20 de maig de 2024 al 24 de maig de 2024

SARAH THOMAS
Investigadora, professora i traductora
Providence (Rhode Island, EUA)

Biografia

Sarah Thomas és investigadora, professora titular, i actualment cap del Departament d'Estudis Hispànics a la Universitat de Brown, a Providence, Rhode Island (EUA). Doctora en literatura i cultura espanyoles per la Universitat de Nova York (NYU) és especialista en estudis culturals ibèrics. La seva recerca i docència s'enfoquen en el cinema de l'estat espanyol, tant en castellà com en català. El seu primer llibre monogràfic, sobre la representació de la infantesa al cinema de la transició espanyola, es publicarà amb Cátedra en una traducció al castellà al maig de 2024. El seu actual projecte de recerca es tracta de la representació de la subjectivitat, l'espai, i les emocions al cinema contemporani fet per dones cineastes de l'estat espanyol, amb un especial enfocament al cinema català. També és traductora literària, i actualment es troba treballant en la traducció d’una novel·la de la Montserrat Roig, del català al anglès.

Projecte

Durant la seva estada a Faberllull, treballarà sobre dos projectes seus: per una banda, continuar amb la recerca i la escriptura d’uns articles sobre la representació de la subjectivitat femenina, les emocions i els afectes en diverses pel·lícules fetes per dones cineastes catalanes i del mon catalanoparlant, i, per altra banda en la traducció d’una novel·la de la Montserrat Roig que li agradaria publicar en anglès, La veu melodiosa, on la representació dels afectes és de suma importància.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"