Estades temàtiques / Fibres sensibles: pensar els afectes en la cultura catalana contemporània / Olot

EVA BRU-DOMINGUEZ

Del 20 de maig de 2024 al 24 de maig de 2024

EVA BRU-DOMINGUEZ
Investigadora
Dublín (Irlanda)

Biografia

Eva Bru-Domínguez és professora titular a University College Dublin (Irlanda) i presidenta de l’Anglo-Catalan Society. La seva recerca se centra en l’estudi de la corporeïtat i la materialitat en les arts visuals i escèniques catalanes contemporànies. Atenta a les dimensió històrica, cultural i de gènere tant de la matèria viva com de la inerta, l’Eva investiga la dislocació dels cossos i dels objectes inanimats, la seva dimensió afectiva, i com aquests entren en relació amb diversos entorns naturals, urbans i virtuals. És l'autora de 'Beyond Containment. Corporeality in Mercè Rodoreda's literature (2013) i guanyadora del Premi Fundació Mercè Rodoreda (2012).

Projecte

A Faberllull farà una anàlisi crítica a la dimensió afectiva de l’obra ‘El Paso del Ebro’ (2013-15) de Teresa Lanceta, un recull de tapissos, fotografies, esrits i videos. La seva aproximació es basarà en la noció d’intra-acció, terme encunyat per la filòsofa i científica americana, Karen Barad, per designar la complexitat d’interaccions matèriques i el producte que aquestes forces generen, entenent que la matèria exerceix agència, i per tant , té la capacitat d’afectar i ser afectada. Estudiarà el tèxtils de Lanceta com a espais de trobada, de fricció, tensió i harmonia, on es s’entrellacen història, cultura i experiència vital.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"