Estades individuals / Olot

MARCUS BOMAN

Del 3 de juny de 2024 al 10 de juny de 2024

MARCUS BOMAN
Fotògraf
Les illes Åland (Finlàndia)

Biografia

Marcus Boman té un màster en música per l'Acadèmia Sibelius d'Hèlsinki i va treballar com a director de l'Institut de Música d'Åland/Finlàndia durant 20 anys. Mentrestant, va mantenir una intensa carrera com a pianista lied i va treballar amb molts cantants a nivell internacional.

L'any 2008 es va traslladar a Frankfurt del Main a Alemanya on va iniciar el seu segon amor a la vida, la fotografia, que va estudiar durant quatre anys en privat amb, entre d'altres, el professor Heinz Francke. Treballa com a fotògraf professional des del 2010 especialitzant-se en el retrat i les Belles Arts. En els darrers anys, la fotografia de belles arts ha adquirit cada cop més importància. Ha publicat tres llibres i ha exposat a Åland, Frankfurt del Main, Hèlsinki, Estocolm, Barcelona, Londres i Nova York. La seva darrera sèrie anomenada Axis Mundi es va publicar el desembre de 2023 i va rebre reconeixement internacional. El seu treball compta amb el suport de la Fundació Cultural Sueca a Finlàndia, Konstsamfundet, Nygréns stiftelse i Ålands Kulturdelegation. La primavera de 2023 va rebre el suport de l'Institut Ramon Llull i la Generalitat de Catalunya, amb una residència a Olot.

Projecte

A Faberllull vindrà amb Roberto Maria Mongardini per desenvolupar el seu projecte conjunt 'Unseen stories'. Aquest projecte sorgeix de la convergència de dos artistes que comparteixen una profunda ressonància en les seves perspectives sobre l'art i el món natural. Gràcies a la seva trobada a la residència Faberllull el maig de 2023, el projecte amalgama arts visuals i sonores en un procés artístic per endinsar-se en els diàlegs ocults de la natura imperceptible per als sentits humans. "Unseen Stories" pretén aprofundir en l'exploració de la connexió entre l'home i la naturalesa alhora que destaca el tractament negligent de l'entorn. Començant amb un interès per les esferes Umwelt, aclarint com es comuniquen altres éssers més enllà de la percepció humana, i les implicacions de la mecànica quàntica en la nostra relació subconscient amb la realitat, es troben amb processos de transducció, mitjançant els quals els elements sensorials es transformen en sons i imatges, revelant una realitat invisible. als humans. Junts, Boman i Mongardini proposen una nova exploració del bosc de la Fageda d'en Jordà a Olot, utilitzant tecnologies avançades per captar els habitants del bosc des de múltiples perspectives.

Es faran servir càmeres, càmeres tèrmiques, sensors PlantWave, sensors LiDAR, sensors ARKit, micròfons omnidireccionals, Zoom i programes com Max MSP, Google CoLab, Stable Diffusion i Photoshop. L'equip està dirigit a captar i interpretar visualment aquestes comunicacions ocultes, buscant conciliar els descobriments científics contemporanis amb la comprensió del món. Mitjançant un procés transductiu que implica so, temperatura, coordenades, moviments i anàlisi espectral, el projecte pretén crear una seqüència d'imatges i sons en una projecció de 5 minuts feta fotograma per fotograma (10-12 fps).

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"