Estades individuals / Olot

RAFEL BESTARD

Del 3 de juny de 2024 al 10 de juny de 2024

RAFEL BESTARD
Artista, filòsof, teòric de l'art
Mallorca

Biografia

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona el 1991, va consolidar la seva formació amb un postgrau en dibuix a la Universitat Politècnica de Barcelona. Actualment, es troba immers en el màster de Filosofia a la Universitat de les Illes Balears, centrant la seva recerca en la teoria de l'art, particularment en la fenomenologia de la pintura.

La seva trajectòria inclou una varietat de cursos i seminaris en institucions destacades com la Fundació Pilar i Joan Miró i la Fundació Juan March. Com a docent, va impartir classes de dibuix a EASDIB i en educació secundària durant diversos anys. Des de la seva primera exposició en solitari el 1996 a la Galeria Mediterrania a Palma, ha exposat regularment la seva obra en galeries, fires d'art, museus i centres d'art tant a nivell nacional com internacional.

Projecte

Durant l'estada a Faberllull, se centrarà en el seu treball pictòric en col·laboració amb Leticia Muñoz, mentre completa la redacció del treball final de màster. En aquest últim projecte abordarà la descripció fenomenològica del procés de dibuixar/pintar des de la perspectiva de l'artista, explorant la correspondència entre el mètode de dibuix de Betty Edwards i la correlació noesis-noema del mètode fenomenològic. Bestard investigarà les connexions entre la pràctica del dibuix i la pintura realistes i els elements clau de l'enfocament fenomenològic.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"