Estades individuals / Olot

ROGER ROMAGOSA CARRASQUER

Del 6 de març de 2024 al 20 de març de 2024

ROGER ROMAGOSA CARRASQUER
Artista
Sant Feliu de Llobregat

Biografia

Roger Romagosa treballa la jerarquització del paisatge. Es centra en els que, urbanisticament, se'ls atribueix un rang inferior: descampats i espais naturals sense protecció administrativa, fàbriques abandonades, barraques d'hort, zones urbanes degradades, elements sense catalogar, patrimoni que sovint es deixa deteriorar. Explora aquests espais, hi camina, hi viu, i en recull del terra restes urbanes i industrials. En reivindica materials rebutjats, obsolets, envellits, materials que es troben en desús, abandonats, que ningú no vol. Els observa i els dóna una nova utilitat. És aleshores que treballa amb la poètica de l'objecte trobat i resignificat traient-lo de context. Amb la tècnica escultòrica de l'assemblatge, crea paisatges i criatures de ferralla, rajola i altres elements. Amb aquestes obres simbolitza els escenaris dels marges urbans, les sensacions que s'hi experimenten i el valor que aquests espais tenen.

Projecte

Els primers dies a Faberllull els dedicarà a explorar tot allò que li sembli interessant a nivell arqueològic, geològic, paisatgístic o de memòria històrica. Fotografiarà i enregistrarà aquests espais o elements fent l'exercici d'eliminar del seu cap qualsevol prejudici de quotidianitat, i els recorrerà com si vingués d'una àrea completament diferent de tot el que ara l'envolta, com si allò que trepitja fos un espai verge, mai explorat per ningú. Durant aquestes rutes recol·lectarà del terra objectes que, durant la resta de dies li serviran per representar els escenaris visitats.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"