Estades individuals / Olot

YEVHENII VIKHORST (VIK)

Del 6 de març de 2024 al 20 de març de 2024

YEVHENII VIKHORST (VIK)
Actor, director, guionista, cantant i compositor
Ucraïna

Biografia

Yevhenii Vikhorst (Vik) és un actor, director, guionista, cantant i compositor. Normalment combina alguns d’aquests rols en els seus projectes.

Es va graduar com a actor i professor de teatre a la Universitat de Teatre, Cinema i Televisió I.K. Kaprpenko-Kary de Kíiv. Des del 2011, actua en diferents muntatges teatrals. També ha participat de diversos projectes a la televisió, en vídeos musicals i en anuncis. Al 2014, comença a treballar com a guionista per la televisió ucraïnesa. Al 2019, inicia la seva feina com a músic, escrivint i cantant les seves pròpies cançons.

Al febrer del 2022, Vikhorst va començar un documental performatiu anomenat Reincar Nation. L’any passat, va dirigir una actuació breu que es va poder veure al Festival Renacimiento de València. Aquesta creació està basada en els informes ucraïnesos sobre l’atac terrorista rus a la presa de Nova Kakhovka a Ucraïna. Aquest esdeveniment estava dedicat al tema de l’ecocidi i va tenir lloc a l’Institut Politècnic de València.

Projecte

A Faberllull, Yevhenii Vikhorst treballarà en ReincarNation, un projecte performàtic documental que consisteix en una sèrie de monòlegs explicats pels ucraïnesos durant la invasió russa. Vikhorst tradueix aquestes històries a altres idiomes i està creant diversos guions que després es representaran a diferents països amb actors i actrius locals.

L’objectiu és que persones de diferents cultures els puguin sentir com si els atacs no fossin lluny, sinó just davant seu. "A més, per a nosaltres, aquesta és una oportunitat per difondre els nostres missatges sense intermediaris i construir una empatia mútua amb societats estrangeres", explica Yevhenii Vikhorst.

Amb aquest projecte es vol aprofundir en la comprensió del context de la lluita ucraïnesa a les comunitats estrangeres i no només augmentar la consciència, sinó també elevar aquesta consciència al nivell d'humanitat compartida. Vikhorst aprofitarà el seu temps a la residència Faberllull per produir una versió en vídeo de l'actuació que va dirigir a València. A més, té ganes d’intercanviar cultura i coneixements amb els altres residents.

Olot és un lloc meravellós, una petita ciutat tranquil·la plena de cultura, història i natura! Vam fer passejades increïbles per la ciutat, pel bosc i escalades al volcà.

L'hotel on vam estar era agradable i tranquil. Net, modernitzat, amb les coses educades. Sobretot, vull esmentar els nostres sopars! El nostre cambrer Emilio ens animava moltíssim i els àpats estaven boníssims!

Faberllull ens va rebre molt cordialment! La Pepa i l'Andreu van ser allà per nosaltres i em van proporcionar tot el necessari. Allà teníem un espai propi amb coses més que suficients: cuina totalment equipada, rentadora i assecadora, diferents equipaments tècnics, sala d'estar compartida i molt més.

Sens dubte, tot això va ser un ambient inspirador i pro-productiu per a mi. Vaig poder concentrar-me i submergir-me en la meva pràctica creativa. Gràcies!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"