Estades temàtiques / Seminari Traductors Irene Solà / Olot

IRIS LLOP MANGAS

Del 15 de maig de 2024 al 19 de maig de 2024

IRIS LLOP MANGAS
Professora universitària, investigadora i crítica literària
Barcelona

Biografia

Iris Llop Mangas és professora i crítica literària. És doctora en teoria de la literatura i literatura comparada per la Universitat de Barcelona, on actualment imparteix docència al grau d’Estudis Literaris. La seva recerca se centra en l’estudi del concepte de ‘reflexió novel·lesca’ (Milan Kundera), la novel·la com a forma de pensament i la teoria de la novel·la desenvolupada pels novel·listes en diferents formats (diaris, assaigs, correspondències). Paral·lelament a la seva tasca docent i investigadora, exerceix com a crítica literària: organitza i imparteix cursos i conferències i dinamitza clubs de lectura per entitats públiques i privades. Treballa com a lectora professional i escriu crítica i col·labora amb revistes com La Lectora, La Nadala i Caràcters. Recentment, ha participat en l’edició dels assaigs de Virginia Woolf traduïts per Dolors Udina a Quid Pro Quo (Les paraules viuen a l’esperit, 2023).

Projecte

S'encarregarà de la preparació i coordinació de les sessions de treball dels traductors de l’obra Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres d’Irene Solà. L’objectiu és obrir un canal de comunicació entre l’autora i els traductors de la seva obra a diferents llengües; d’una banda, familiaritzar els traductors amb el rerefons estètic i literari del projecte de Solà i, de l’altra, posar en comú les estratègies de traducció que provenen dels contexts lingüístics, però també de diferents concepcions teòriques de la traducció.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"