Estades individuals / Olot

ENRIC RUFAS

Del 6 de març de 2024 al 20 de març de 2024

ENRIC RUFAS
Guionista
El Prat de Llobregat

Biografia

Enric Rufas és un guionista de cinema que ha estat premiat en diferents festivals.

El seu primer llargmetratge, Les hores del dia, va obtenir el Premi de la Crítica al Festival de Cannes 2003, dues Nominacions als Premis GOYA 2003. L'any 2008, La Soledad, va guanyar tres premis GOYA 2008. El guió Els febles va participar al Laboratori de Guió de la Fundació Autor de la SGAE. Amb La Herida va obtenir una menció especial del jurat i la Concha de Plata al Festival de Sant Sebastià, dos premis GOYA i una Nominació a Millor Guió Original. Al 2014 s’estrena Hermosa Joventud, i al 2016 obté el Premi Kommersant Weekend Prize. Costa Rica Festival Internacional de Cinema CRFIC pel treball El sonido de las cosas. El film Mala madre, va ser guardoanda amb una Menció d'honor al Premi XV SGAE de Guió Julio Alejandro. L'any 2021, LUCIA es va projectar a la selecció oficial del Sottodicciotto Film Festival i va guanyar el Premi del Jurat i el Premi Papallona d'Or al 34è premi internacional de festival de film de l'Iran.

Projecte

A la residència Faberllull, Rufas escriurà el seu nou guió que es titula Passa la vida.

La història se situa a Barcelona. Ava, argentina, Lluís actor i Luca autor teatral i guionista, tots dos originaris del poble d'Igualada, es retroben trenta anys després per recordar el passat i els somnis a Barcelona. De com van recrear la novel·la Rayuela de Julio Cortazar en un entorn com el Gòtic, o el Poble Nou. On van viure amb intensitat i van lluitar per aconseguir els seus somnis. Després de recordar les seves divertides vivències, tots estan d'acord amb la mateixa cosa: la felicitat no consisteix a assolir els teus somnis, sinó a viure'ls amb la gent que vols...

La residencia a la Faberllull, ho descriuria com a un paradís creatiu, per l’entorn, per la gent que t’envolta, per la pau i el temps que tens per crear els teus projectes. Els catorze dies a la residencia han estat com un regal que m’ha servit per tirar endavant amb el meu projecte i aconseguir fites que d’una altra manera no hagués estat possible.

Vaig poder escriure una primera versió del tractament del guio “Passa la vida” i acabar la versió definitiva de “Els Febles” per iniciar la preproducció del llargmetratge. Després de finalitzar la primera versió de “Passa la vida”, he tingut una reunió amb la productora de Sevilla per veure els avanços i formular canvis i encarar així la següent versió. Seguidament una reunió a València amb l’altra productora per seguir avançant amb el projecte. Gràcies a la residencia ja estem començant amb la preproducció del llargmetratge “Els febles” i fer una segona versió de “Passa la vida” després d’haver tingut la reunió amb les dues productores.

Com a guionista, no sempre disposo del temps necessari per dedicar-li a la meva feina, aquí s’està lliure de distraccions i tant sols has d’estar atent a la teva feina, cosa que et fa avançar el doble de ràpid. Han estat catorze dies intensos, on no tant he pogut fer el projecte que venia fer, sinó que a més a més m’he pogut centrar en d’altres que tenia abandonats aconseguint així tenir tres projectes, que si bé segueixen creixen, ho fan gràcies a l’estada a la residencia.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"