Estades temàtiques / Seminari Traductors Irene Solà / Olot

ADRI BOON

Del 15 de maig de 2024 al 19 de maig de 2024

ADRI BOON
Traductor
Amsterdam (Països Baixos)

Biografia

Adri Boon va néixer a Amsterdam. Va estudiar Lingüística i Literatura Espanyoles per la Universitat d’Àmsterdam, amb assignatures subsidiàries de portuguès i català. Els darrers anys dels seus estudis els va passar a Madrid i Lisboa treballant en la seva tesi.

Després d'acabar els estudis universitaris, va establir la seva residència a Barcelona, on va viure alguns anys, i va començar a traduir agafant encàrrecs per a diverses editorials. Va traduir obres de, entre d’altres, Galdós, Eça de Queiroz, Josep Pla; de Muñoz Molina, Clarice Lispector, Sánchez Piñol. L'any 1996 la seva traducció d’El quadern gris (de Josep Pla) va ser guardonada amb el premi de traducció literària de la Generalitat de Catalunya. L'any 2022 se li ha concedit el Premi de Literatura Europea (per a autor i traductor) a la seva traducció de Nocilla-trilogie (d'Agustín Fernández Mallo). També va treballar com a professor a la VertalersVakSchool (Escola de Traductors) i en tallers de traducció literària.

Projecte

Participarà en una trobada de traductors que adapten l'obra d'Irene Solà a diverses llengües diferents.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"