Estades temàtiques / Seminari Traductors Irene Solà / Olot

RITA CUSTÓDIO

Del 15 de maig de 2024 al 19 de maig de 2024

RITA CUSTÓDIO
Traductora i revisora
Lisboa (Portugal)

Biografia

Traductora i pedagoga. Llicenciada en Filologia Portuguesa i Francesa a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lisboa. També va completar un postgrau en Pedagogia.

Ha traduït, en col·laboració amb l’Àlex Tarradellas, autors com Mercè Rodoreda, Eva Baltasar, Núria Pradas, Blanca Llum Vidal, Laia Malo, Najat El Hachmi, Irene Vallejo, Jesús Carrasco, Cristina Rivera Garza, Aurora Venturini, Andrea Abreu, Julia Navarro i Santiago Posteguillo. També ha traduït diversos llibres infantils i juvenils. Va ser coeditora de la revista Capicua, un pont entre les lletres portugueses i catalanes.

Juntament amb en Sion Serra Lopes i l’Àlex Tarradellas, ha organitzat i traduït Resistir ao Tempo. Antologia de Poesia Catalã (Assírio & Alvim, 2021).
També treballa com a revisora per a diverses editorials i col·labora amb l'editora de viatges Anaya Touring.

Projecte

Participarà en una trobada de traductors que adapten l'obra d'Irene Solà a diverses llengües diferents.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"