Estades temàtiques / Residència creativa Hivernem / Olot

CLÀUDIA MIRAMBELL

Del 11 de març de 2024 al 15 de març de 2024

CLÀUDIA MIRAMBELL
Creadora artística
Girona

Biografia

Clàudia Mirambell Adroher (Girona, 1988) entra en contacte amb el moviment i les arts escèniques a l’escola de Dansa de Celrà, a través de sessions d’ improvisació, tallers de dramatúrgia, i classes tècniques. Obté el graduat en arquitectura a EPS (Girona) i WSA (Cardiff), i en Coreografia i interpretació a l’ Institut del Teatre (Barcelona). S’ha format en dansa contemporània a NSCD (Leeds), i ha assistit a workshops amb ballarins i creadors a diferents festivals i escoles d’Europa.

Mirambell participa activament en tallers i intercanvis amb artistes, i col·labora en diversos projectes al voltant de l’escena i l’escriptura. Forma part del col·lectiu Eléctrico 28, que desenvolupa projectes d’intervenció urbana, treballant des de la quotidianitat i el sentit de l’humor. Alguns dels treballs destacats són [The Frame]. i encàrrecs per espais d’art, com Fun place pel Caixafòrum, Urbanautes pel CCCB, i A part not a Part from a Place pel Teatre Nacional de Rijeka. Actualment, el col·lectiu Eléctrico 28 està escrivint un llibre absurd sobre les coses que passen al carrer.

Del treball com a creadora individual de Clàudia Mirambell destaca el site-specific Servei de desubicacions 24h, ruta anti-turística; Nada.dora.toda.dorada, adaptada a site-specific al Pavelló Mies Van der Rohe; Laberinto, curtmetratge experimental amb la seva versió hídrida-escènica; SPAM. Only for you, finalista del Premi de l’Institut del Teatre; Allunatge, maridatge de cuina i moviment estrenat al restaurant El Celler de Can Roca. FAKE YOU, preestrenat a la Quinzena Metropolitana.

El seu interès s'inclina cap a la creació multidisciplinar, explorant diferents formats que engloben cos, espai, arts plàstiques i text. El treball de Mirambell s'inspira del potencial de l'absurd i dels detalls aparentment banals, posant el focus en el fora de context per erradicar la inèrcia perceptiva.

Projecte

A Faberllull, Clàudia Mirambell vindrà conjuntament amb Daniela Poch per desenvolupar el projecte Deriva urbana, guanyador del programa Hivernem 2024. Deriva urbana es fixa en la pràctica de caminar per una ciutat sense rumb fix, deixant que les decisions, direccions i moviments les dicti la intuïció i l’atzar.

Per això s’han proposat investigar i reflexionar sobre els llocs i sobre derivar en els llocs. Les integrants del col·lectiu Eléctrico 28 es pregunten: “Què és un lloc? Per què conquerim llocs? Hi pot haver amor entre els llocs i les persones? Com podem ser part d’un lloc?”.

Durant els quatre dies a la residència llegirà autors com Marc Augé i les seves etnografies de llocs que poden ser jardins, bistrots i metros, entre altres. L’objectiu és comprendre des de quins paràmetres es pot entendre un lloc, per després intentar traslladar-ho a l’experiència física. Les deambulacions de Perec i les reflexions de Rebecca Solnit serviran d’inspiració.

L’objectiu és treballar tots aquests conceptes per després poder-los posar a la pràctica en un nou projecte escènic de la companyia catalano-austríaca.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"