Estades temàtiques / Residència creativa Hivernem / Olot

DANIELA POCH

Del 11 de març de 2024 al 15 de març de 2024

DANIELA POCH
Actriu i creadora
Catalunya

Biografia

Daniela Poch és fundadora del col·lectiu de teatre Eléctrico 28, que està especialitzat en projectes site-specific i en la invenció d'aventures teatrals que qüestionen usos i desusos de l'espai públic. La màxima voluntat del col·lectiu Eléctrico 28 és expandir els marges de la dramatúrgia, pensar en i sobre el carrer i crear un discurs que mogui les persones a mirar millor. Amb els seus espectacles Entre tasses, Moments estel·lars de la humanitat, [The Frame] i Definicions ambulants han trobat un llenguatge propi sobre el qual incidir en l'espai públic d'una manera poc invasiva però perdurable, que posa en valor la vida quotidiana i que obre una mirada des de l'emoció, la creativitat i la imaginació.

Daniela Poch ha escrit els llibres Creaticity, (2013) i Urban Creativity Experience (2014) conjuntament amb Arcadi Poch. Artivism (Carpet Bombing Culture: Anglaterra, 2018) és la seva darrera publicació, un llibre que navega a través de la curiositat, l'emoció i la preocupació dels nous artivistes, que amb l'art de l'astúcia, la perspicàcia, la imaginació i el sentit de l'humor, creuen totes les possibles fronteres entre l'art i l'activisme.

Projecte

A Faberllull, Daniela Poch vindrà conjuntament amb Clàudia Mirambell per desenvolupar el projecte Deriva urbana, guanyador del programa Hivernem 2024. Deriva urbana es fixa en la pràctica de caminar per una ciutat sense rumb fix, deixant que les decisions, direccions i moviments les dicti la intuïció i l’atzar.

Per això s’han proposat investigar i reflexionar sobre els llocs i sobre derivar en els llocs. Les integrants del col·lectiu Eléctrico 28 es pregunten: “Què és un lloc? Per què conquerim llocs? Hi pot haver amor entre els llocs i les persones? Com podem ser part d’un lloc?”.

Durant els quatre dies a la residència llegirà autors com Marc Augé i les seves etnografies de llocs que poden ser jardins, bistrots i metros, entre altres. L’objectiu és comprendre des de quins paràmetres es pot entendre un lloc, per després intentar traslladar-ho a l’experiència física. Les deambulacions de Perec i les reflexions de Rebecca Solnit serviran d’inspiració.

L’objectiu és treballar tots aquests conceptes per després poder-los posar a la pràctica en un nou projecte escènic de la companyia catalano-austríaca.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"