Estades individuals / Olot

MARIA JOAO FALCAO

Del 15 de gener de 2024 al 29 de gener de 2024

MARIA JOAO FALCAO
Actriu, creadora i directora artística de número cinco
Lisboa, Portugal

Biografia

Actriu, creadora i directora artística de número cinco. Establerta a Lisboa, va viure i estudiar teatre a Madrid (RESAD), París (École Philipe Gaulier) i Nova York (EMPRESA SITI). Com a actriu, treballa en teatre, cinema i televisió. L’any 2019 va crear la plataforma teatral número cinco, durant el màster de Pràctiques Teatrals a ArtEZ (Països Baixos). Després de més de 20 anys treballant com a actriu, va començar a desenvolupar les seves pròpies obres, escrivint, produint i dirigint els seus projectes artístics. Així, va crear SOB CONVITE (Amb invitació), el 2019, i O MESTRE (El mestre), el 2021. Mentre treballa com a actriu i manté la seva formació teatral, Maria João Falcão prepara el seu proper projecte, A ESPERA (En espera).

Projecte

Per a Faberllul Residency presento un projecte artístic sobre el concepte d''Esperar'. Una investigació sobre el concepte d'esperar i el desenvolupament d'un objecte artístic influenciat per aquesta investigació.

Aquest projecte va començar a partir d´una experiència personal, els 15 dies que vaig esperar els resultats d´una biòpsia. La meva proposta és entendre l'espera com una activitat humana fonamental. Em qüestionaré si reduïm dràsticament el temps d'espera, una cosa profundament humana es perdrà. A partir d´aquesta investigació, es crearà un text escènic.

La residencia Faberllull Olot és una raresa avui en dia. Les residències que permeten als artistes crear lliurament són molt rares. A Faberllull això és possible.

A Olot, és possible desenvolupar projectes artístics en diferents fases, és a dir, tan pot ser a l’inici on tots els camins són possibles, en una fase intermèdia més especialitzada i específica o en la fase final del projecte, produint una obra artística.

Per mi, aquesta residència va ser molt important perquè vaig començar un nou projecte. El meu objectiu era iniciar una investigació, escollint un camí que ara serà cada vegada més específic i concret. Això només va ser possible gràcies a la llibertat de recerca que vaig trobar en aquesta residència.

És molt important parlar de les condicions que ens ofereixen a Olot: dos setmanes en un excel·lent hotel amb un equip preparat i disponible. El menjar també és deliciós. El contacte amb els altres residents ha estat fonamental. Estem en un ambient d’artistes de diferents àrees (dansa, literatura, traducció, arts visuals, etc.), fet que promou el diàleg i l’ampliació de les nostres idees amb un feedback divers. La llibertat durant el dia per crear i reunir-se a l’hora de sopar és fonamental.

El meu projecte personal sobre l’Espera es va veure molt beneficiat per aquesta oportunitat única que vaig tenir a Faberllull. Espero que aquesta residència segueixi essent sempre així: generosa i 100% dedicada a la creació artística.

Gràcies a tot l’equip i a Faberllull per aquesta oportunitat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"