Estades individuals / Olot

AK KAISER

Del 15 de gener de 2024 al 29 de gener de 2024

AK KAISER
Poeta i traductora
EUA

Biografia

Poeta nominada al premi Pushcart, autora de glint i traductora de català, francès i castellà guardonada per la NEA. Actualment, AKaiser està a punt de publicar la col·lecció pròpia SHED, així com la traducció de l’obra de la poeta catalana Anna Gual, Unnamable. El 2023, el seu treball va comptar amb el suport de Millay Arts (NY), NES (Skagaströnd), Write On, Door County (WI) i la Cité Internationale des Arts (París). Publicació recent i propera de poemes, prosa, traduccions i fotografies a Amsterdam Quarterly, Circumference, Ginosko, Harvard Review, Hyperion, POETRY i Poetry International. AKaiser també ha participat a les diades de Sant Jordi 2020 i 2023; en aquesta última, amb les traduccions d’obres de la poeta catalana Anna Gual i de l’urbanista i traductor català Cebrià Montoliu. Al Bloomsday 2023, Anna Gual i AKaiser van presentar el seu treball al Trinity College de Dublín. Mel.lif.lu.ous està transformant en cançó el seu poema «Astronaut, or Blues Singer» (glint, Milk and Cake Press, desembre de 2019).

Projecte

Tongue.s tongue.s és una col·lecció de poemes en evolució que reflexiona sobre la llengua, els idiomes i els nostres intents estàndards i idiosincràtics de comunicació —de combregar— els uns amb els altres, tots nosaltres. Traspassar les fronteres per arribar a altres éssers humans, éssers no humans, el nostre jo més íntim. A les meravelles, també! Vuit músculs que creen les 7.117 llengües humanes que es parlen avui dia... parlant, cantant, taral·lejant, tartamudejant, cridant. Xiuxiuejant. Una pressió afegida per les inquietuds d’aquests tresors de participació i contribució biològica, cultural i ecosistèmica que s’extingeixen, mentre parlem. Com a poeta, traductora i erudita multilingüe, treballo amb les paraules. M’agradaria donar vida a aquests temes en aquesta col·lecció. tongue.s és alhora una trajectòria i una culminació de certes reflexions, corrents i rerefons de la meva vida i obra. Aprofitaria al màxim l’estada a Olot, a Catalunya, per fer comunitat i dedicar temps a la reflexió i la creació, per aprofundir i ampliar, en definitiva, cap on he d’anar per evolucionar.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"