Estades individuals / Olot

SENDER ESCOBAR

Del 15 de gener de 2024 al 29 de gener de 2024

SENDER ESCOBAR
Enginyer industrial i escriptor
Cuba

Biografia

Enginyer industrial i escriptor. Graduat al curs XX del Centre de Formació Literària Onelio Jorge Cardoso i al primer taller internacional d'escriptura creativa a l'Havana, organitzat per la UNESCO («Un libro es un show»). Ha escrit per a diferents mitjans digitals sobre cinema, literatura, cultura, història i esport. Va ser jurat col·lateral a les edicions 39, 40, 42 i 43 del Festival Internacional del Nou Cinema Llatinoamericà de l'Havana per al premi Pangea, que lliura la Universitat Agrària de l'Havana «Fructuoso Rodríguez Pérez», basat en els 17 punts de desenvolupament sostenible de l'ONU. Ha publicat els llibres de poesia Márgenes de ciudad (27´ street), dedicat a diversos membres del club dels 27, i el llibre de narrativa Descuentos.

Projecte

Durant l'estada, treballaré en la meva novel·la Buena suerte, Leonel Marcano, que tracta sobre el procés d'enregistrament d'un documental sobre l'escriptor Leonel Marcano.

Marcano, des de la sala de casa seva, fa un recorregut biogràfic sobre condicionants fatals que van fer que decidís convertir-se en escriptor. Aquesta obra pretén desmitificar èpiques i mostrar el rostre del desencís sobre els complexos processos històrics dels cubans al segle passat, així com mostrar un personatge irreverent que trenca arquetips i que col·loca pors, ansietats i frustracions com a eix central de la seva vida i escriptura.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"