Estades individuals / Olot

ANDREA COLOMER CENZANO

Del 15 de gener de 2024 al 29 de gener de 2024

ANDREA COLOMER CENZANO
Especialista en estudis de gènere
La Seu d'Urgell

Biografia

Andrea Colomer és nascuda l'any 1990 filla d'una mare de Logronyo i d'un pare del barri barcelonès de Sant Andreu del Palomar que van anar a parar a Centelles, a la comarca d'Osona, per conformar una família de cinc. Mentre s'ha dedicat a anar amunt i avall de tot el territori català i més enllà (convivint amb la dicotomia entre rural i urbà amb una motxilla a l'esquena), ha estudiat Literatura, Educació Social i Estudis de gènere i ha treballat principalment en l'àmbit social, especialitzant-se en la sensibilització, la formació i el desenvolupament de projectes per la prevenció de violències masclistes i patriarcals, així com el desenvolupament de polítiques públiques amb perspectiva juvenil.

Projecte

Estic treballant en una novel·la en català. Hi parlo sobre l'esdevenir d'una dona, en vivències contraposades des de l'adolescència, la vintena i la trentena d'una protagonista que conviu a més, amb una problemàtica de salut mental. Considero que l'obra té espai per a la reflexió, però també per l'error. Intento construir el relat des d'una perspectiva feminista, transinclusiva i antigordofòbica.

Per començar l'any amb bon peu vaig tenir la sort de participar d'una estada a la residència Faberllull Olot per tal de desenvolupar un projecte en el que he treballat durant els darrers tres anys. El meu dia a dia, més vinculat al sector social i a l'activisme em permetia poc dedicar-me a l'escriptura sense interrupcions i a Faber he trobat l'espai adequat per donar-me el permís d'aturar-me i centrar-me en el meu manuscrit. La meva idea era poder dedicar els quinze dies de la residència a finalitzar la meva novel·la i deixar el manuscrit enllestit per a la seva possible promoció i posterior difusió. La meva novel·la, escrita en català, tracta sobre la vivència de tres dones en diferents etapes de la seva vida (l'adolescència, la vintena i la trentena), i busca reflexionar sobre el preu de la identitat com a dona i el fet de triar un encaix en un lloc i en un cos quan no sempre aquestes tries són actives o possibles.

Gràcies a la meravellosa estada a l'Hotel Riu Fluvià vaig poder complir els meus objectius. L'espai era idíl·lic i facilitava la concentració i l'autoorganització del meu propi temps de la manera que jo més convingués. L'habitació on podia treballar era còmode i amplia i per l'hotel, disposava d'altres espais on poder-me posar a treballar, llegir o senzillament relaxar-me. A més, l'estada oferia accés a un petit apartament on he pogut cuinar i tenir accés a rentadora. L'hotel és molt a prop de preciosos paratges de la zona així que he pogut sortir a caminar i fer excursions a la natura al mig del no-res i alhora, és accessible caminar fins a comerços o el centre del poble quan ho he necessitat. La veritat és que no m'ha faltat de res i degut a aquesta comoditat, he pogut centrar-me en exclusivitat a treballar en el meu manuscrit.

Durant la meva estada he tingut la sort de coincidir amb altres persones fent residències individuals (ens trobàvem quan ens venia de gust, així com al final del dia en el sopar conjunt). Artistes d'arreu del món amb disciplines diverses, hem compartit espais, experiències i àpats, enriquint els nostres dies i segur, el meu procés creatiu. En aquest intercanvi, ha estat molt agradable haver coincidit amb gent amb qui, quan volíem, fèiem activitats o parlàvem sobre qualsevol tema, i això ha fet que la residència no es fes solitària ni feixuga. Cada persona es trobava en moments diferents pel que fa a les seves creacions, i ha estat útil per veure com s'organitzaven la feina, compartien impressions, experiències i interessos així com conèixer altres processos creatius i referències. Aquest fet m'ha ajudat i motivat a desenvolupar la meva tasca.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"