Estades temàtiques / Serielizados Kick / Olot

CLARA FIOL DOLS

Del 13 de novembre de 2023 al 20 de novembre de 2023

CLARA FIOL DOLS
Cantant i escriptora
Palma, Mallorca

Biografia

Clara Fiol (1995) és cantant i escriptora. Va cursar el grau professional de dansa clàssica al conservatori de Mallorca i el grau superior de cant jazz al taller de músics de Barcelona. Va estudiar humanitats (UPF i UOC). Forma part de MARALA, trio vocal de cançons originals que honora i embruta sense por la música d'arrel.

El 2018 publica Silueta, un disc de cançons pròpies, i el poemari Miloques i rabasses (Documenta Balear). El 2021 publica Còrpora (AdiA Edicions), un segon llibre de poemes. Amb Marala ha publicat A trenc d'alba (u98, 2020) i Jota de morir (Propaganda pel fet, 2022), premiat com a millor disc de l'any segons els premis Enderrock i Carles Santos.

El 2018 rep el premi Enderrock com a artista revelació balear i el 2019, el premi 31 de desembre Bartomeu Rosselló Pòrcel.

Actualment treballa en la creació del projecte CRUI (OMAC) i en el guió de la sèrie Temperatures sense canvis juntament amb Joan Tomàs Martínez.

Projecte

Durant la meva estada a Faber treballaré, juntament amb Joan Tomàs Martínez, en la revisió del guió de Temperatures sense canvis, que és un dels projectes seleccionats per a la incubadora de series del festival Serializados Kick.

Es tracta d'una sàtira de sis capítols que assenyala i ironitza sobre els problemes de la turistificació. Ho fa de la mà de tres protagonistes estrambòtiques, inadaptades i que pateixen les conseqüències de la gentrificació i el canvi climàtic. El feminisme, la ironia i la irreverència en són tres elements clau.

És un projecte amb idea original de Joan Tomàs Martínez en el qual hem treballat conjuntament des del desembre del 2022. Volem revisar els sis capítols, que es troben en un estat molt primigeni, i tenir en compte els consells rebuts en les mentories que ofereix la beca.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"