Estades individuals / Olot

HELGA FLAMTERMESKY

Del 13 de setembre de 2023 al 21 de setembre de 2023

HELGA FLAMTERMESKY
Doctora en psicologia social
Barcelona/ Colòmbia

Biografia

Vaig néixer a Colòmbia, un país profundament afectat per la guerra. Des de fa 23 anys visc a Barcelona, on m'he pogut desenvolupar com a activista en suport de dones immigrants i refugiades. També m'he format com a doctora en psicologia social.

Faig part de Dona Diàspora, una ONG que aporta estratègies de sanació i de gestió emocional a dones que han patit traumes per la guerra al seu país d'origen o durant el procés migratori. Hem desenvolupat una metodologia pròpia que anomenem Memòria Activa, centrada en l'escolta i la creació artística, amb la qual busquem reconstruir i donar valor a les històries de les dones i imprimir noves emocions als records. Treballem amb dones d'Ucraïna, Síria, Afganistan i Amèrica Llatina. A nivell personal, actualment també exploro el suport que poden oferir els gossos en la gestió de malalties cròniques i traumes.

Projecte

A Olot estaré acompanyant les dones d'Ucraïna, tenint diàlegs individuals per aprofundir en emocions o sentiments que vulguin explorar, o diàlegs concrets entorn dels processos psicològics que genera la guerra o el refugi i que en moltes ocasions són difícils d'esmentar. Crec que els nostres diàlegs poden aportar a la seva producció artística, cosa que també repercutiria en el benestar psicosocial.

Crec profundament que quan les dones ens escoltem i dialoguem generem transformacions potents a les nostres vides i a les nostres comunitats.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"