Estades individuals / Olot

CAROLINA MARTÍNEZ-LÓPEZ

Del 21 de novembre de 2023 al 1 de desembre de 2023

CAROLINA MARTÍNEZ-LÓPEZ
Professora i investigadora en estudis escènics i cinematogràfics. Escriptora
Cuenca (Espanya)

Biografia

Carolina Martínez-López és professora titular dels graus en Arts Escèniques i Comunicació Audiovisual i Multimèdia de la Universitat de Girona (ERAM), i programadora de la Semana Internacional de Cine de Valladolid. Doctora en Belles Arts per la Universidad de Castilla-La Mancha, les seves línies de recerca giren al voltant d'una visió expandida del cinema, la coreografia, l'escena i els usos del cos, des d'una perspectiva experimental i documental. És editora i traductora de "El Universo Dereniano. Textos fundamentales de la cineasta Maya Deren" (2015 i 2020), i ha participat com a autora en els tres volums de la "Historia de la Danza Contemporánea en España" (2019-2021), coordinats per la Academia de las Artes Escénicas, de la qual és membre. És autora dels poemaris experimentals "escribir i respirar" (2020) i "el punto ciego del paisaje" (2021), editats per Salvoconducto books, projecte del qual és cofundadora.

Projecte

"El sol del invierno" és un monòleg poètic en quatre actes contextualitzat a les ruïnes del capitalisme, que parteix de "El viatge de l'heroi" de Joseph Campbell, i conté ressons del dramaturg Heiner Müller i la poetessa Emily Dickinson. Es tracta d'un recorregut d'anada i tornada a l'abisme del dolor de la memòria, la carn i la paraula, del qual, inesperadament, van brollant centellejos que apunten a possibles redempcions. L'escriptura és desbordant i, després de passar pel meu cos, es qüestiona a si mateixa en un joc de muntatge i desmuntatge gairebé cinematogràfic. Aquesta fase de deconstrucció i reconstrucció és la que treballaré a Faberllull.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"