Estades individuals / Olot

ABEL ANTÓN DELGADO

Del 21 de novembre de 2023 al 1 de desembre de 2023

ABEL ANTÓN DELGADO
Violinista
Barcelona

Biografia

Va començar els seus estudis musicals a l'Oriol Martorell, on va finalitzar el grau professional guanyant el premi d'honor de corda. És membre de la JONC des dels 15 anys, on ha fet de concertino en diverses ocasions. Ha estat seleccionat dues vegades per participar a la Mahler Chamber Academy (2020 i 2022), fent concerts a Dortmund, Essen i Colònia, i recentment ha col·laborat amb la Camerata del Penedès. Ha participat en acadèmies, festivals i classes magistrals a Espanya, Portugal, França, Itàlia i Alemanya, on ha combinat l'aprenentatge individual, rebent classes de violinistes de renom com Patricia Kopatchinskaja, Jack Liebeck i Mihaela Martin, amb el de música de cambra, sota la tutel·la del Quartet Casals, Quartet Gerhard, Shanghai Quartet i Quartet Ysaÿe. És membre fundador del Quartet Metamorfosi. Actualment estudia el grau superior a l'ESMUC combinant els estudis de música clàssica amb els d'antiga de la mà d'Abel Tomàs, Kennedy Moretti, Lorenzo Coppola i Cristina Esclapez.

Projecte

Durant la meva estada combinaré l'estudi del violí amb l'escriptura i la composició. En el meu dia a dia, en part per estar estudiant i en part per la frenètica activitat de la ciutat, la creació no està tenint un espai suficientment important i aquesta residència significa per mi uns dies per parar, respirar i summergir-me en els projectes artístics que fa temps que tinc entre mans: un recull de contes per adults i la composició de petites peces de cambra.

EL QUE PASSA ENTRE CREADORS.

La residència a Faberllull Olot ha resultat una porta oberta cap a un món nou, desconegut, ple d’espai, pau i silenci per crear. L’entorn perfecte perquè un artista faci volar la imaginació i connecti amb altres artistes d’arreu i amb la seva obra.

He acabat una narració en la qual havia estat treballant fa molt temps, he iniciat la composició d’algunes de les peces de cambra que tenia al cap, he escrit alguns poemes sobre l’indret i les persones amb qui he compartit residència, he practicat violí, he llegit un gran nombre de descobriments literaris i he escoltat música nova i inspiradora. Enmig de tot això he pogut oferir un concert-xerrada sobre les connexions entre el món de la música i la vida de cada dia, amb el títol «Històries de la música». També he tingut ocasió d’establir inestimables connexions humanes i artístiques amb els altres residents, sens dubte un dels aspectes més positius del projecte. Cada dia a l’hora de sopar baixava amb el meu quadern, disposat a apuntar recomanacions, ideas, històries, o simplement fragments admirables de la seva vida.

Com a músic i com a escriptor, ha estat un plaer enorme poder compartir aquests dies no només amb escriptors, traductors, historiadors, artistes visuals, etc. sinó també amb el personal de l’Escola de Música Harmonia i, per descomptat, amb el meravellós equip de Faberllull. La ubicació, els espais comuns, els àpats, l’organització, tot certament ben planejat i organitzat. I el més important de tot, amb plena llibertat per crear.

El que succeeix en aquests espais de creació és únic, i la quantitat d’art que en sorgeix és incalculable, com la connexió humana i artística que s’estableix amb els residents. És absolutament necessari que existeixin aquests espais en aquesta societat embogida en què vivim, que coexisteixin i que s’escampin arreu. Certament no es pot imaginar tot el que un creador pot aprendre d’aquest intercanvi d’idees. Pot canviar vides. Indubtablement ha canviat la meva.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"